4K SMart TV under 6000 kr: vad du kan förvänta dig

Du kommer att behöva offra några premiumfunktioner om du vill hålla priset på din 4K Smart Tv under fem Benjamins. För en, du kommer inte hitta många uppsättningar större än 55 tums, och de flesta är mindre än det-majoriteten av TV på vår lista är 43-tums modeller.

Premium funktioner är knappa också; OLED och QLED uppvisning teknologerna och 5,1 eller 7,1 överlämnande ljud er inte erbjudande i denne pris omfång. Inte heller kommer du att få banbrytande teknik, som HDMI 2,1. Du kanske till och med måste acceptera färre HDMI-portar tillsammans, och mindre omfattande stöd för HDR-format – Dolby vision-stöd, till exempel, stöds endast av en handfull prisvärda uppsättningar. Ändå kan du få en solid 4K-TV med anständig bildkvalitet för mindre än $500.

För fler sätt att göra mål en bra TV för mindre, kolla in vår guide till att köpa en billig TV.
Så testar vi TV-apparater
Annons

I våra benchmark-tester för varje TV tittar vi noga på tre specifika element som samverkar för att göra en stor display. Maximal ljusstyrka ger oss en bra känsla för hur ljusstyrkenivån mäter upp från en TV till nästa. Den delta-E rating är ett mått på färgnoggrannhet, med högre siffror som indikerar en större avvikelse från den faktiska färgen som ska visas. Ju mindre delta-E-poängen, desto mer exakt är färgen.

Mer: bästa Smart-TV med full hd 2019-2020 TV-apparaterna just nu

Slutligen tittar vi på färgskalan, mätt i färgrymden Rec. 709. Poängen visas i procent, vilket indikerar hur nära 100 procent av färgspektrat som bildskärmen kan producera. Ju högre procentandel, desto bättre färgåtergivning.